Cortenstaal? Wat is cortenstaal eigenlijk?

Cortenstaal is een veel gebruikt staal, het is duurzaam, onderhoudsvrij, natuurlijk, robuust en bovenal nu heel trendy voor in de tuin.

Cortenstaal roest ongeveer een jaar lang, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is een metaallegering van koper, nikkel, chroom, fosfor en silicium. Er ontstaat een roestlaag ofwel een oxidehuid, die nauwelijks meer doorroest waardoor het een leven lang mee gaat. Het staal krijgt een roestige, terra-bruine kleur, dit geeft een natuurlijke, levendige en warme uitstraling.

Cortenstaal is stoer, robuust en het combineert heel gaaf met bijvoorbeeld hout

Mensen houden van Cortenstaal of kunnen het vreselijk vinden, het is een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik het een waanzinnig materiaal. Stoer, robuust en het combineert heel gaaf met hout, planten en bloemen, vijvers, de moderne loungesets en buitenkeukens onder de overkappingen. Tenslotte is de buiten woonkamer helemaal trending. We werken hard en willen heerlijk in alle rust in onze tuin bijkomen in de namiddagzon. De tuin is een verlengde van onze woonkamer geworden en we willen de tuin het liefst een persoonlijk en uniek tintje geven.

Cortenstaal geeft dit aan je tuin. Het wordt ook veel gebruikt door kunstenaars. Je ziet tegenwoordig overal in steden en parken werken staan gemaakt van dit warme staal. Ook in en rondom gebouwen en lobbies van hotels wordt Cortenstaal veel gebruikt door architecten of interieur designers.

Wij haken op deze trend in en bieden unieke designs, maatwerk en tuindecoratie en wanddecoratie. Je kunt denken aan een mooie houthaard met houtopslag, vuurkorven met uitgesneden patronen of figuren, vuurschalen, plantenbakken, bijzettafeltjes, banken en hekwerk. Noem het maar op!
Bij By Aimy kunt u dit alles laten ontwerpen en maken. Een stukje maatwerk en een uniek design voor in de tuin.

Verder hebben wij al een lijn aan tuindecoraties en wanddecoraties die waanzinnig aan de muur, schutting of tussen de planten staan. Deze kun je vinden in onze collectie in onze webshop.