Cortenstaal

Cortenstaal tuindecoraties

Cortenstaal is een sterk, duurzaam en uniek materiaal dat een levendige, warme uitstraling aan uw tuin zal geven en een leven meegaat. Dit materiaal is ook een milieuvriendelijk materiaal; het is onbehandeld ijzer.

Wat is Cortenstaal precies?

Een van de materialen die wij voor onze tuindecoraties en wanddecoratie gebruiken, is het unieke Cortenstaal ofwel Cor-Ten staal genoemd, en is een metaallegering. Aan het ijzer is koper, chroom, nikkel, fosfor en silicium toegevoegd. Deze metalen creëren onder invloed van de weersomstandigheden een zogeheten oxidehuid; een roestlaag. Deze laag zorgt ervoor dat het Cortenstaal nauwelijks verder zal roesten en maakt onze tuindecoraties en wanddecoraties duurzaam en uniek van kleur. Deze producten zullen niet doorroesten en zullen de roestkleur altijd behouden.

De tuindecoraties of wanddecoratie roesten ongeveer een jaar lang. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de plaatsing van de tuindecoratie of wanddecoratie, zal het product een levendige terra-bruine roestkleur ontwikkelen, die geheel uniek is. 

Deze natuurlijke, warme uitstraling is kenmerkend en de reden dat Cortenstaal veel gebruikt wordt in landschap-architectuur, kunst en design tuinen.

Mochten er natte bladeren op de tuindecoratie of wanddecoratie zitten, is het verstandig deze weg te halen. De vochtigheid tussen de oxidehuid en het blad beïnvloeden het corrosie proces van de tuindecoratie of wanddecoratie zodanig, dat het zal versnellen. De roestlaag kan daar namelijk niet tussentijds drogen.

Interesse?

Bekijk dan eenvoudig ons volledige aanbod Cor-Ten staal tuinaccessoires.