Papa verhalen

Ze zijn geweldig, zitten vol humor, komen scherp uit de hoek en doen alles op hun eigen tempo. De papa’s…of toch de kinderen of toch allebei?

In mijn directe omgeving ken ik wat jonge papa’s en ik heb een aantal van deze superhelden gevraagd naar een onderonsje met hun kleine held of heldin.

Papa Stefan en zoon Bram: Onderweg naar de crèche zei Bram ineens: “Papa, diekapop” en wees naar de Spijkenisserbrug. Dit ging hij steeds vaker zeggen als we in de auto ergens heen gingen en Bram maar wijzen. We begrepen er niets van. Tot ik ineens weken later door had, dat hij ‘die kant op’ bedoelde.
Het duurt even, maar dan weet je ook wat. Het had ook ‘die kapot’ kunnen betekenen, want dat gebeurd ook nog wel eens bij de Spijkenisserbrug.

Papa Kevin en zoon Lars: Lars kwam laatst van de opvang. Hij zag er moe uit dus ik vroeg “Ben je moe?” Zei hij met een diepe zucht “ papa, ik ben mentaal gesloopt”.

Papa Martijn en dochter Mirre: Ik stond laatst op van de bank, kreun een beetje…roept Mirre “ je wordt oud he papa!!

Wat zijn ze toch al vroeg bijdehand.

En Boudewijn, onze papa van vijf kids, had ook vijf verhalen maar dan paste de rest er niet meer bij.

Boudewijn, dochter Josefien en zoon Thijn in discussie over hun kat, vroeg met de nadruk op vroeg in de ochtend:

Josefien: “Fiebel is een meisje”
Thijn: “Nee hoor, hij is een jongen”.
Papa Boudewijn: “ Eigenlijk is Fiebel een je-weet-wel kater”
Thijn: “Wat is een je-weet-wel kater?”
Papa Boudewijn:”Eh…ja…eh…Wat is een je-weet-wel kater? Uhm schat…?

Papa Boudewijn en zoon Benjamin (2 jaar en 8 maanden): “Papa is heel gek op jou”. Benjamin “ik ook op papa”.

En de laatste dekt wel de lading voor Vaderdag. Ik zie veel papa’s die gek zijn op hun kinderen en andersom. De papa’s zijn hét voorbeeld voor ze en wat kijken ze op tegen deze stoere en sterke mannen.

Voor alle vaders een hele fijne Vaderdag aanstaande zondag! Dat jullie maar veel grappige verhalen mogen beleven met jullie kinderen, veel liefde mogen ontvangen en enorms leuke originele cadeaus mogen ontvangen, zoals onze rvs skylines van je favoriete stad!

Groetjes,
Aimy